top of page

Vår vision

Geografiska informationssystem (GIS) har kommit långt sen ARC/VIEW introducerades på 80-talet men det verkar som att fältet varit sent att hoppa på AI-tåget. Vi kan hjälpa till att modernisera GIS genom att kombinera det med AI.

Vår historia

Vi är teknikintresserade norrlänningar som bor i de Västerbottniska skogarna. Efter att ha studerat på Umeå Universitet så jobbar vi nu som systemutvecklare och forskare på Sveriges lantbruksuniversitet i Umeå.

 

Vi upplever att det ibland går trögt för forskningsresultat att nå ut i samhället och bestämde oss för att dra vårt strå till stacken. Med Geoint som plattform så kommer vi öka inovationsförmågan genom att sänka tröskeln för att implementera AI lösningar på geografiska problem.

Sverige är ett av världens mest digitaliserade länder och vi är bortskämda med mängden av öppna geografiska data. Myndigheter som lantmäteriet, SMHI, SGU, SLU, naturvårdsverket och inte minst Skogsstyrelsen har en rad kartprodukter som är helt öppna. 

Samtidigt så finns det en uppsjö av öppen kod och programvaror som inte kräver dyra licenser. Vi är experter på att kombinera öppna data med öppen kod för att lösa problem på nationell skala. Med våra lösningar är det ingen som sitter fast i låst programvara.

Öppen data och kod

bottom of page